Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma -hankkeen nettikysely "Mistä on Mikkelin seudun kulttuuriperintö tehty?" sekä yleisötilaisuudet Mikkelissä ja naapurikunnissa helmi-maaliskuussa antoivat vastauksia siihen, mikä seudun asukkaiden mielestä on tärkeää kulttuuriperintöä ja kuinka sitä tulisi vaalia.

Sotahistoriaa ja marsalkka Mannerheimia pidettiin seudun imagon kannalta edelleen tärkeinä, mutta muitakin alueen merkkihenkilöitä haluttiin nostaa esille. Teemoista nousivat pinnalle Mikkelin seudun pitkä historia vesistöjen äärellä, tori ja kaupanteko sekä maaseutu.

Vastaajat halusivat nostaa enemmän esille arkea ja tavallista elämää: muun muassa Mikkelin höyrylaiva- ja lotjaperinnettä, kesämökkiläisyyttä, käsityöläisyyttä,sahateollisuutta ja kalastusta.

Mikkelin seudun kulttuuriperintöohjelma –hanke on Mikkelin kaupungin hallinnoima, 2-vuotinen EU-rahoitteinen hanke, jonka tarkoituksena on kulttuuriperintöä hyödyntämällä lisätä alueen vetovoimaa. Hankkeeseen osallistuvat myös Ristiinan ja Hirvensalmen kunnat.

(KL)

Mikkelin kaupungin verkkosivut

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä