Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri Kokkolan kaupungilta saamiin tukieuroihin ei leikkauksia tehdä, vaan toiminta voi jatkua entisellään myös vuonna 2024. (Kuva: Päivi Karjalainen)

Kokkolan taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustuksia ja vuokratukimäärärahoja ei sittenkään leikata. Asia varmistui Kokkolan kaupunginvaltuuston käsitellessä vuoden 2024 talousarviota maanantaina. Asiasta piti äänestää ja äänin 37-6 valtuusto päätyi palauttamaan karsituksi tulleet määrärahat budjettiin.

Kaupunginhallitus oli esittänyt äänestyksen jälkeen 206 000 euron leikkauksia taide- ja kulttuurilaitosten määrärahoihin. Säästöt olisi käytetty lisärahana perusopetuksen puolella muun muassa koulunkäyntiohjaajiin ja erityis- ja pienryhmäopetukseen.

Kulttuurimäärärahojen leikkaussuunnitelma herätti runsaasti ihmettelyä ja vastustusta Kokkolan seudulla. Toteutuessaan leikkaukset olisivat koskeneet Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Keski-Pohjanmaan konservatoriota, Kokkolan kaupunginteatteria ja Karleby Ungdoms Föreningeniä.

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*