Helsingin kaupunginvaltuusto aplodeerasi uudelle pormestarille Juhana Vartiaiselle, kok. Kuva: Helsinkikanava

Jo aiemmin kesällä sovitut valinnat Helsingin päätöksenteon johtopaikoille nuijittiin virallisiksi uuden valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessa maanantai-iltana.

Jan Vapaavuorta, kok., seuraa pormestarina Juhana Vartiainen, kok. Jo edellisellä kaudella kaupunkiympäristön apulaispormestarina toiminut Anni Sinnemäki, vihr., jatkaa tehtävässään.

Aiemmin kulttuurin ja vapaa-ajan pormestarina toiminut Nasima Razmyar, sd., siirtyy kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi ja uudeksi kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestariksi valittiin Paavo Arhinmäki, vas. Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarina aloittaa Daniel Sazonov, kok.

-Kiitos omasta ja muun pormestariston puolesta tästä valtavasta luottamuksesta. Voitte olla varmoja että tulemme ponnistelemaan sen eteen, että teemme työtä helsinkiläisten parhaaksi ja pidämme yllä teidän, tämän valtuuston, luottamusta itseemme, Vartiainen totesi lyhyessä puheessaan valintojen hyväksymisen jälkeen.

Valinnat kopautti nuijalla viralliseksi uusi valtuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, vihr. Diarra on toisen kauden valtuutettu. Helsingin valtuuston puheenjohtajuus säilyi vihreillä, edellisellä kaudella tehtävää hoiti Otso Kivekäs.

Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja on Fatim Diarra, vihr. Kuva: Helsinkikanava

Lue myös:

Osa uusista valtuustoista koolla jo tänään – ”Isojen kysymysten takia yhtään aikaa ei ole hukattavaksi”

Kuntalehden podcastissa ennakoidaan alkavaa valtuustokautta ja perataan pormestarimallia:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*