Opetusministeri Li Andersson puhuu hallituksen tiedotustilaisuudessa
Hallitus tulee käymään kuntien kanssa yhteistyössä läpi, miten syksyllä tuetaan oppilaita, jotka kärsivät lähiopetuksen keskeytymisestä koronaepidemian takia, opetusministeri Li Andersson sanoi. (Kuva:VNK/Laura Kotila)

Hallitus on päättänyt jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka.

Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle huomenna. Jatkamisesta on päätettävä tällä viikolla, jotta voimassaolo ehditään käsitellä eduskunnassa ajoissa.

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla.

-Opetus- ja kulttuuriministeriössä varaudutaan myös siihen, että oppilaat eivät enää palaa kouluun tämän kevään aikana, opetusministeri Li Andersson, vas., sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Andersson totesi myös, että kuntien tulisi tehdä linjauksia, miten oppimisen tuki voidaan järjestää epidemiatilaisuudessa ja myös epidemian jälkeen.

Hallitus päätti myös aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi, sekä laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

-Aiempia linjauksia tiukennetaan siis entisestään, pääministeri Sanna Marin, sd., sanoi.

Lisäksi hallitus päätti, että Suomessa lisätään entisestään näytteenottoa ja testaamista koronavirustapausten selvittämiseksi ja epidemian hillitsemiseksi.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on testattava aina, jos on pienikin epäilys sairastumisesta, pääministeri Marin sanoi.

Hallitus antaa tiistaina eduskunnalle ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sulkemista koskevan asetuksen. Sulkemisen tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta.  Aukiolon rajoittaminen on voimassa 31.5.2020 asti, mutta ruuan ulosmyynti on mahdollista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*