Puitesopimus antaa myös mahdollisuuden liittää kunnille ICT-palveluita tuottavia palvelutaloja siihen. Kuntien liittyminen verkkoratkaisuun on vapaaehtoista.

Kuntaliitto kertoo allekirjoittaneensa KL-Kuntahankintojen ja Soneran kanssa puitesopimuksen kuntien keskitetystä verkkoratkaisusta, jolla voidaan yhdistää kaikki kuntien olemassa olevat tietoliikenneverkot.

Kuntien keskitetyn verkkoratkaisun eli KY-verkon ratkaisuun sisältyvät myös yhteydet valtionhallinnon tietoliikenneverkkoon sekä terveydenhuollon, apteekkien ja kansalaisten yhteiseen valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun Kantaan.

Puitesopimus antaa myös mahdollisuuden liittää kunnille ICT-palveluita tuottavia palvelutaloja siihen. Kuntien liittyminen verkkoratkaisuun on vapaaehtoista.

– Kuntaliiton tavoitteena on luoda yhtenäinen ja kustannustehokas tietoliikenneinfrastruktuuri joka helpottaa kuntien välistä yhteistyötä kehitettäessä uusia yhteisiä ICT-ratkaisuja. Uskomme KY-verkkoratkaisun luovan edellytyksen uusille innovatiivisille yhteistoimintaratkaisuille kuntasektorilla ja laajemminkin koko julkishallinnossa, sanoo Kuntaliiton tietoyhteiskunta-asiain erityisasiantuntija Simo Tanner.

– Tämän syksyn aikana varmistamme ratkaisun teknisen toimivuuden pilottien avulla ja ratkaisun laajempi kaupallinen tarjonta kunnille alkaa vuoden 2015 alussa.

Tavoitteena parannuksia monitoimittajaympäristöihin

Faktat:

KY-verkko antaa kaikille kunnille mahdollisuuden:

• kytkeytyä valtion virastoihin, laitoksiin, tietovarantoihin ja tietopalveluihin,

• kytkeytyä kuntien kesken,

• kytkeytyä internet-palveluihin,

• muodostaa tietyn ryhmän käsittäviä loogisesti suljettuja kokonaisuuksia, kuten alueverkkoja tai muita yhteenliittymiä,

• tarjota palveluita toisilleen KY-verkon kautta,

• muodostaa omasta liittymästään useita toisistaan riippumattomia loogisia verkkoja eri käyttötarkoituksia varten.

Lue lisää Kuntaliiton verkkosivuilta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä