Sotkamolaisen kunnallispolitiikan kiemuroiden puinti jatkuu ensi tiistaina kunnanhallituksessa. Kunnanjohtajan päätösehdotuksen mukaisesti asiasta käydään keskustelua ja sen jälkeen päätetään mahdollisista jatkotoimista.

Viime maanantaina pidettäväksi aiottu kunnanvaltuuston kokous peruuntui, kun muutama minuutti ennen kokouksen alkua hallintojohtajalle toimitettiin kirjallinen ilmoitus siitä, että Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten valtuustoryhmät jättäytyvät toistaiseksi pois valtuustotyöskentelystä. Syyksi ilmoitettiin kunnan viimeaikainen päätöksentekokulttuuri. Erikseen kirjallisessa ilmoituksessa syiksi oli mainittu taloudenhoito, uudistettu kunnanjohtajasopimus ja yleinen keskusteluilmapiiri. Myös kaksi sitoutumatonta valtuutettua oli poissa kokouksesta. Koska valtuuston 35 jäsenestä paikalla oli vain 21 valtuutettua, niin kokous jouduttiin peruuttamaan.

Perusteellisessa asian esittelytekstissä tuodaan esille mahdollisuus viedä valtuustoboikotti tuomioistuimen käsittelyyn. Luottamusmiehet toimivat virkavastuulla, eikä tyytymättömyyttä enemmistöpäätöksiin katsota laissa mainituksi päteväksi syyksi.

 

Linkki valtuustoboikotista kertoneeseen Kuntalehden juttuun

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä