Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirretään valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-alueille vuoden 2025 alussa. (Kuva: Ville Miettinen)

Työ- ja elinkeinoministeriö on vastaanottanut kunnilta yhteensä 38 ilmoitusta ja seitsemän poikkeuslupahakemusta työvoimapalveluiden järjestämisestä, työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa.

Viisi kuntaa ei ilmoittanut järjestävänsä työvoimapalveluita itse tai olevansa mukana yhteistoiminta-alueessa. Nämä kunnat ovat Myrskylä, Toholampi, Pyhäjärvi, Oulainen ja Muurame.

Mikäli kunta ei ole päättänyt järjestää palveluja itse tai ei toimi osana aluetta, sen tilannetta katsotaa ns. perälautamenettelyn kautta.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrotaan Kuntalehdelle, että näiden viiden kunnankin kohdalla voi vielä tapahtua jotakin marraskuun aikana. Kuun loppuun asti on nimittäin aikaa käsitellä vastaanotetut ilmoitukset ja poikkeuslupahakemukset.

Työllisyysalueiden lopullinen muoto selviää siis marraskuun loppuun mennessä, TEMistä kerrotaan.

Siihen mennessä tulee siis käydä perälautamenttely myös niiden kuntien tai alueiden kohdalla, joiden ilmoitettu järjestämissuunnitelma tai poikkeuslupahakemus tai suunniteltu kuntien yhteistoimintalue ei täytä laissa säädettyjä järjestämisvastuun kriteerejä.

Kunnat tai kuntien kokoon panemien yhteistoiminta-alueiden piti toimittaa ministeriölle ilmoituksensa työllisyysalueiden muodostamisesta lokakuun loppuun mennessä.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirretään valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-alueille vuoden 2025 alussa. 

Työ- ja elinkeinoministeriölle lähetetyissä asiakirjoissa kunnat tai yhteistoiminta-alueet ovat kuvanneet työvoimapalveluiden järjestämiseen liittyvät suunnitelmansa ja sopimuksensa.

Valtioneuvosto tekee päätökset työllisyysalueista viimeistään helmikuussa 2024.

– Toivomme esityksille pikaista käsittelyä, jotta kunnat pääsevät jatkamaan valmistelujaan suunnitellun aikataulun mukaisesti, Kuntaliiton kehittämispäällikkö Erja Lindberg sanoo.

TEKSTI: Ville Miettinen, Jouni Lampinen

Tässä esitetyt järjestämisvastuut (kuvat työ- ja elinkeinoministeriön materiaaleista):

Juttua muokattu 3.11. klo 16.15: lisätty viisi ulkopuolelle jäänyttä kuntaa ja kuvat esitetyistä alueista sekä muotoiltu uusiksi tekstiä ja otsikkoa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä