Siirrosta päätti Salon kaupunginvaltuusto torstaina.

– Tämäntyyppisellä kuntien yhteistyöllä varmistetaan kiristyvässä kilpailussa ammattitaitoisen henkilöstön palvelut myös jatkossa. Näin voidaan panostaa yhtenäisten toimintatapojen ja tietojärjestelmien kehitykseen sekä vastata kuntien tietotarpeen haasteisiin, perustelee Salon kaupungin talousjohtaja Seppo Juntti.

Taitoan palvelujohtaja Tiia Mäkiranta-Säisän mukaan Salon palveluiden siirto on merkittävä uusi avaus Länsi-Suomessa. Hän muistuttaa, että Salon kaupunki on yksi suurimmista Taitoan omistajista.

– Tulemme muodostamaan Salosta vahvan ja kasvavan yksikön, joka tuottaa laajasti palveluita kuntasektorille. Esimerkiksi Keravan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut tullaan tuottamaan Salosta ensi vuodesta alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että Saloon syntyy jo tämän vuoden lopulla arviolta yli kymmenen uutta talous- ja henkilöstöhallinnon työpaikkaa, Mäkiranta-Säisä lupaa.

Taitoa tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja omistajinaan toimiville kunnille, kuntayhtymille ja kuntien omistamille osakeyhtiöille koko maassa. Yhtiön omistajina on yli 140 kuntatoimijaa. 

Taitoalla on palvelutoimintaa Pohjois-Suomessa, muun muassa Rovaniemellä ja Kaakkois-Suomessa Kotkassa, Kouvolassa ja Mikkelissä. Työntekijöitä Taitoassa oli vuoden 2012 alussa 271.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä