Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva on palkittu ensimmäisenä Sivistyksen Suunnannäyttäjänä. Kuntaliiton sekä Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry:n myöntämä palkinto luovutetaan henkilölle, joka on ansioitunut sivistyspalvelujen kehittämisessä.
 
– Simo Juva on vaikuttanut merkittävästi sivistyspalvelujen puolesta. Hän edistää edelleen omalla toiminnallaan sivistyspalveluiden eteenpäinviemistä ja kehittämistä myös valtakunnallisesti, Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön johtaja Anneli Kangasvieri kertasi valintaperusteita.
 
Simo Juva on toiminut opetuspalvelujen kehittäjänä niin kunnalla, valtiolla kuin kansainvälisissäkin tehtävissä. Hän oli keskeisesti mukana muun muassa koulutuspalvelujen rahoitusjärjestelmän kehittämisessä, 1980- ja 1990-lukujen suurissa koululakihankkeissa, opetussuunnitelmauudistuksissa, keskiasteen koulun uudistuksessa, esiopetusuudistuksessa, ns. tuntikehysjärjestelmän luomisessa sekä koulutustakuun ideoinnissa.
 
– Olen yllättynyt ja otettu tästä huomionosoituksesta. Näen tunnustuksen kuuluvan itseni lisäksi samalla kokonaiselle sukupolvelle koulutuksen kehittäjiä, Juva sanoi.
 
Tämän päivän koulutuspolitiikassa Simo Juva näkee suurimmat haasteet koko nuorisoikäluokan yhteiskuntatakuun ja koulutustakuun alueella.
 
– Koulutustarjonta on nykyään monimuotoista ja oppilaitokset toimivat hyvin, mutta tavoitamme edelleen huonosti ne, jotka eivät tule koulutukseen tai jättävät sen kesken. Tarvitaan kuntapohjainen seuranta- ja ohjausjärjestelmä. Se olisi osa vahvaa peruskuntaa, jonka puolesta liputan.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä