Sivistyksen Suunta - palkinto luovutettiin sivistystoimen neuvottelupäivillä torstaina. (Kuva: Kuntaliitto)

Sivistyksen suunta -palkinnon on tänä vuonna saanut Kuopion apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas. Kuntaliitto ja opetus- ja sivistystoimen asiantuntijoiden yhdistys Opsia palkitsivat Vähäkankaan Helsingissä valtakunnallisilla sivistystoimen neuvottelupäivillä torstaina 29. elokuuta.

-Pekka Vähäkangas on kohdistanut kiinnostuksensa taiteen ja kulttuurin sekä laajemmin kasvatuksen ja opetuksen yhteiskunnalliseen vaikutukseen ja merkitykseen. Hänen pyrkimyksenään on ollut yhdistää yliopistollinen tutkimus ja käytännöt ja saada eri toimialat, asukkaat, kolmassektori ja yrittäjät löytämään yhteistyömahdollisuuksia,
sanoo varatoimitusjohtaja Hanna Tainio Kuntaliiton tiedotteessa.

Vähäkangas on filosofian tohtori. Hänen työuransa alkoi yliopistotutkijana ja myöhemmin määräaikaisena professorina. Kuntapuolen tehtäviin hän siirtyi 2000-luvulla toimien Kuopiossa ensin museoalalla ja kulttuurijohtajana ja sittemmin koko sivistystoimesta vastaavana palvelualuejohtajana ja apulaiskaupunginjohtajana.

Palkinto on aiemmin jaettu 11 kertaa. Viime vuonna palkinnon sai Kuntaliiton hyvinvointi- ja sivistysyksikön johtaja Terhi Päivärinta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*