Markku Jalonen (Kuva: Kunta.tv)

Sote-kilpailutusten tuottajien välinen kilpailuneutraliteetti ja asiakkaan valinnanvapaus toteutuvat vain, jos sekä julkisen, yksityisen että kolmannen sektorin työnantajien sosiaalivakuutusmaksut ovat samantasoisia ja julkista sektoria kohdellaan muutoksessa yhdenvertaisesti muiden sektoreiden kanssa, sanoo KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Tämän vuoksi KT:n mukaan työnantajan sairausvakuutusmaksun alennus on kohdistettava myös julkisille työnantajille ja kuntatyönantajien eläkevakuutusmaksua on alennettava.

Itsehallintoalueille siirtyvän kunnallisen henkilöstön (yli 200 000) työvoimakustannukset ovat noin 10 miljardia euroa vuodessa. Itsehallintoalue on uusi työnantajayksikkö, jonka palveluksessa julkisen sektorin sote-ammattilaiset tulevaisuudessa ovat.

Hallituksen sote-uudistuksen tavoitteisiin kuuluu sosiaali- ja terveystoimen menojen kasvun hillitseminen kolmella miljardilla eurolla.

– Näin kova tavoite asettaa suuret vaatimukset niin organisaation tuottavuudelle kuin työmarkkinajärjestelmällekin, KT:n tiedotteessa todetaan.

KT Muistuttaa, että kunnallisia virka- ja työehtosopimuksia on välttämätöntä kehittää vastaamaan itsehallintoalueiden sekä kuntien ja kuntayhtymien olosuhteita ja uusia henkilöstörakenteita mm. palvelussuhteen ehtoja koskevilla uudistuksilla.

KT Kuntatyönantajien tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä