Talousjohtaja Lasse Leppä (vas.) ja kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä taustoittavat Laukaan viime vuotta YouTubessa.

Positiiviseksi tilinpäätöskehityksensä kääntänyt Laukaan kunta julkisti viime vuoden tilinpäätöksensä YouTubessa videoviestin kautta.

Vuodesta 2004 kymmenen vuotta alijäämää tehnyt Laukaa teki viime vuonna toisen peräkkäisen positiivisen tuloksen. Viime vuoden tilinpäätös osoittaa oli 8,4 miljoonan euron ylijäämää.

– Perinteisesti kunnan tilinpäätös tavoittaa vain osan kuntalaisia. Tarvitsimme uusia tapoja viestiä kuntalaisille talousasioista, kommentoi Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä tilinpäätöksen julkaisemista videona.

– Viemällä kunnan tilinpäätöksen keskeiset asiat videolla verkkosivuille, Facebookiin ja YouTubeen, kunta halusi viedä tietoa myös niille kuntalaisille, joita perinteinen tiedottaminen ei tavoita.

– Kuntastrategian mukainen ylijäämäpuskuri on nyt täytetty ja sen varaan on hyvä lähteä rakentamaan tulevien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmia, Laukaan talousjohtaja Lasse Leppä kommentoi tulosta videolla.

Videolla avataan myös mm. työllisyystilannetta, investointeja, kaavoitusta, yrittäjäyhteistyötä ja väkiluvun muutosta – Laukaassa muuttovoitto viime vuonna 67 asukasta.

Laukaan tilinpäätösvideo

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä