Pääministeri Juha Sipilä vakuuttaa hallituksen pitävän kiinni siitä, että miljardin euron verran karsitaan kuntien tehtäviä. Hallituksen kärkihankkeilla ei Sipilän mukaan paikkailla leikkausten jättämiä jälkiä. (Kuva: Valtioneuvosto/Sakari Piippo)

Hallituksen kärkihankkeita eduskunnan edessä puolustanut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää kiinni lupauksesta, jonka mukaan kuntien tehtäviä karsitaan miljardilla eurolla.

-Hallitus toteuttaa sote-uudistuksen ja itsehallintoalueiden perustamisen myötä uudistaa myös alue- ja keskushallintoa. Kuntien kustannuksia karsimme miljardilla eurolla vähentämällä niiden tehtäviä ja velvoitteita. Tulevaisuuden kunta -hankkeessa puolestaan määritetään parlamentaarisen valmistelun pohjalta kuntien roolia ja tehtäviä sekä suhdetta itsehallintoalueisiin. Sote-uudistuksen ja kuntien velvoitteiden keventämisen yhteisvaikutus kestävyysvajeen kattamiseen on arvioitu olevan noin 4 miljardia euroa, totesi pääministeri Juha Sipilä iltapäivällä eduskunnassa.

Sipilä korosti myös, ettei hallituksen kärkihankkeilla olla paikkaamassa hallituksen tekemiä leikkauksia.

-Panostamme kärkihankkeisiin, koska muutos tarvitsee toteutuakseen investointeja. Kärkihankerahoituksella ei paikata budjettileikkauksia. Kärkihankkeilla ajetaan eteenpäin laaja-alaisia uudistuksia, palautetaan säädösympäristöön ketteryyttä, lisätään kilpailua ja edistetään digitaalisen palveluliiketoiminnan läpimurtoja, pääministeri Sipilä painotti.

 

Pääministerin puhe kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Sipilä voi koska tahansa esittää listan. Milloin viimeistään?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä