Humppilan vt. kunnanjohtaja Antti Ahonen iloitsee kuntansa tuoreista syntyvyystilastoista.

Humppilaan syntyi vuoden 2023 tammi–kesäkuussa 12 lasta. Koko vuonna 2022 kuntaan syntyi 13 lasta ja vuonna 2021 16 lasta.

Tilastojen mukaan Humppilan syntyvyys oli alkuvuodesta eteläisen Suomen kärkeä, ja Kanta-Hämeen maakunnan selvä ykköstila suhteessa väkilukuun.

– On selvää, että pienessä kunnassa syntyvyys voi vuosittain vaihdella merkittävästikin, mutta uskon, että Humppilan kunnan korostamalla lapsiperhemyönteisyydellä on vaikutusta alkuvuoden hyvään tilanteeseen ja positiiviseen kehitykseen, Ahonen sanoo tiedotteessa.

Ahosen mukaan myös maansisäinen muuttoliike on tuonut Humppilaan uusia lapsiperheitä.

– Lapsimäärä Humppilassa on kehittynyt myönteisesti. Varhaiskasvatus ja sivistystoimi hakee ahkerasti ratkaisuja, ja olemme saaneet varhaiskasvatuspaikat riittämään. Luotan kunnan sivistystoimen osaaviin ammattilaisiin, kertoo kunnanjohtaja. – Koulujen ryhmäkoot on pidetty kohtuullisina. Opetushenkilöstön ja sivistystoimen muun henkilöstön määrä suhteessa koululaisiin on hyvä, Ahonen jatkaa.

Unicefin Lapsiuystävällinen kunta -malliin mukaan pyrkivä Humppila täyttää 150 vuotta vuonna 2024. Kunnanjohtaja aikoo esittää kunnanhallitukselle juhlavuoden kunniaksi tonttikampanjaa, jotta kuntaan saataisiin vielä lisää lapsiperheitä.

– Esitykseni mukaan 150-vuotiaasta Humppilasta voisi ostaa omakotitontin 150 eurolla! Tarjolle tulisi merkittävä määrä edullisia tontteja. Kampanjan tonteilla olisi selkeä, nopea rakentamisvelvoite. Näin Humppilaan houkuteltaisiin lapsiperheitä. Kampanja jatkuisi vuoden 2024 loppuun, Ahonen suunnittelee.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä