Tampereen kaupunginhallitus sai välitilinpäätöksen tiedoksi tiistaina 9.10.2012.

Tilinpäätösennusteen mukaan koko tilikauden tuloksen arvioidaan muodostuvan 26,2 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kaupungin nettomenojen ennustetaan kasvavan 5,2 prosentilla edellisvuodesta ja verorahoituksen kasvun arvioidaan olevan 3,7 prosenttia.

Tilinpäätösennusteen mukaan kaupungin lainakanta on vuoden lopussa 336,1 miljoonaa euroa, eli 1 548 euroa asukasta kohden.

Talouden tasapainottamiseksi kaupunginhallitus päätti 4.6.2012 säästöohjelmasta ja kaupunginvaltuusto 18.6. siihen liittyvistä talousarviomuutoksista.

Välitilinpäätökseen sisältyvän tilinpäätösennusteen mukaan säästöohjelman tavoite uhkaa jäädä saavuttamatta.

Merkittävimmät poikkeamat ovat terveyden ja toimintakyvyn palveluissa, jossa muun muassa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, toimeentulotuen sekä vammaispalvelujen nettomenot ovat ylittämässä vuosisuunnitelman.

Myönteistä on ollut muun muassa pitkäaikaisasunnottomuuden väheneminen sekä koulutuspaikan löytyminen yhä useammille nuorille. Toisaalta hankala taloustilanne näkyy monin tavoin tamperelaisten elämässä: pienituloisuus ja toimeentulotuen tarve ovat kasvaneet, ja myös työttömyys ja erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys ovat vakavia ongelmia Tampereella.

Tampereen väkiluku kasvaa viime vuotta nopeammin, samoin kuin koko kaupunkiseutu. Tamperelaisia on nyt lähes 217 000, ja kaupunkiseudulla asukkaita on noin 364 000.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä