Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy kritisoi voimakkaasti sitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakia valmistelevan työryhmän kokoonpanosta puuttuu kokonaan hoitotyön edustaja.
 
Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola muistuttaa, että hoitotyön johtajat ja esimiehet ovat avainhenkilöitä meneillään olevien suurten rakenteellisten muutosten läpiviemisessä.

– Koulutettu hoitohenkilöstö on sosiaali- ja terveydenhuollon suurin henkilöstöryhmä ja ratkaisevassa asemassa muutosten onnistuneen toimeenpanon ja tavoitteiden toteutumisen kannalta. Pidämme erittäin outona sitä, että hoitotyön johdon edustajat eivät ole olleet mukana sote-uudistuksen valmisteluelimissä eikä hoitotyön asiantuntijuutta ole otettu huomioon myöskään tässä lakia valmistelevassa ryhmässä, moittii Laitinen-Pesola.
 
Tehyssä ihmetellään myös sitä, että koko uudistusprosessin aikana asiantuntijoiden näkemyksiä ja arvioita on toistuvasti sivuutettu.
 
– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lakia valmistelevaa työryhmää on tarkoitus vielä täydentää. Tässä yhteydessä ryhmään ja lain valmisteluun on saatava mukaan myös hoitotyön näkökulma, vaatii Laitinen-Pesola.

Aiheesta aiemmin:

Paula Risikko vaatii sote-ryhmään kokemusta perusterveydenhuollosta ja sosiaalihuollosta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä