Päätös tilapäisen valiokunnan perustamisesta tehtiin ylimääräisessä kunnanvaltuuston kokouksessa. (KUVA: VILLE MIETTINEN)

Janakkalan kunnanvaltuusto on asettanut tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista koskevaa asiaa. Valiokunnan tarkoituksena on selvittää, nauttiiko kunnanhallitus valtuuston luottamusta. Valtuusto päätti asiasta esityslistan mukaan ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 29. tammikuuta.

Kokouksessa Ari-Pekka Jaatinen (vas.) teki pykälään muutosesityksen, että valtuusto päättäisi olla asettamatta tilapäistä valiokuntaa ja että vaaleilla valitut henkilöt jatkaisivat vaalikauden loppuun kunnanhallituksessa. Muutosesitys kaatui kuitenkin äänestyksessä.

Tilapäiseen valiokuntaan valittiin viisi jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Raimo Kurki, sd., (pj.), Pirjo Kilpeläinen, kok., (vpj.), Emilia Tamminen, ps., Anssi Lepistö, vihr., ja Merja Kari, kd.

Kunnanvaltuustossa perustellaan kunnanhallituksen erottamista poliittisten voimasuhteiden muutoksella.

Valtuutettu Petri Hakamäki erosi keskustan valtuustoryhmästä ja siirtyi omaan perustamaansa valtuustoryhmään, minkä jälkeen valtuustoryhmien kokonaisuudessa ja ryhmien jäsenmäärissä on tapahtunut muutoksia, joiden seurauksena poliittiset voimasuhteet ovat muuttuneet. Hakamäki on toiminut kunnanhallituksen varapuheenjohtajana.

Hakamäki varasi mahdollisuuden jättää pöytäkirjaan eriävän mielipiteen ja kertoi ilmoitusasioissa perustavansa Liike Nyt -valtuustoryhmän.

Lue lisää aiheesta:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä