Eero Halonen (kesk.) johtaa uuden Oulun elinvoimatoimikuntaa, jonka alaan kuuluvat niin talous ja yritysmaailma kuin koulutus ja kulttuurikin. Ne kaikki tuovat alueelle elinvoimaa.
 
Halonen kuitenkin vastusti Haukiputaan liittymistä Ouluun aina viimeiseen äänestykseen asti ja sai jopa potkut kunnanhallituksen johdosta. Hän esitti valtuustolle kuntaliitoksen hylkäämistä puheenjohtajan äänen ratkaistessa vielä sittenkin, kun valtuusto oli äänestänyt kuntaliitoksen puolesta. Hallitus erotettiin ja kahdeksan jäsentä valittiin uudelleen.

Halonen on taas palannut Haukiputaan hallituksen ja valtuuston jäseneksi, ja hän rakentaa uutta Oulua yhdistymishallituksen jäsenenä.

– Haukiputaalla tehtiin demokraattinen päätös, ja sen jälkeen kuljemme yhdessä valittua tietä pitkin mahdollisimman hyvään lopputulokseen, Halonen linjaa.

Vaalit heti
Halonen kehuu uuden Oulun rakentamisen hyvää henkeä ja pyrkimystä. Mutta jotakin hän tekisi toisin. Liike-elämän edustaja kaipaisi vauhtia. Valmisteluun menee nyt 2,5 vuotta. 1,5 vuotta meni päätösten vatvomiseen sitä ennen. Se ottaa lujille.
– Kun ihmiset setvivät välejään ja linjojaan tosissaan ja antaumuksella niin pitkään, se vetää tosi tiukalle. Eikä kukaan löysäillyt ennen lopullista päätöstä, en minäkään, Halonen muistelee.
– Vuoden pitäisi riittää tehokkaaseen valmisteluun. Vaalit voisi pitää heti valmistelun aluksi, jolloin uutta kuntaa johdettaisiin heti uudelta pohjalta. Se säästäisi raskaalta alkuvaiheelta.

Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan Kuntalehdessä 11/2012.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä