Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina vuosien 2013–2016 strategian ja totesi talous- ja velkaohjelman linjausten olevan lähtökohtana taloussuunnitelman 2014–2017 laadinnalle.

Vuoden 2014 kehys perustuu talouden tasapainottamis- ja velkaohjelmassa sovittuun investointitasoon ja toimintamenojen 1,5 prosentin kasvuun. Talouden tasapainottamisen toimenpiteistä päätetään vuosittain osana talousarviota.

– Talous- ja velkaohjelman laatiminen oli Vantaalla välttämätöntä, koska kaupunki on velkaantunut väestönkasvun ja siitä johtuvien investointitarpeiden rahoittamisen johdosta. Kaupungin tulot eivät ole riittäneet kasvun rahoittamiseen, Vantaan tiedotteessa sanotaan.

Ohjelma sisältää muun muassa lakisääteisten peruspalvelujen turvaamisen, palvelurakenteiden uudistamisen ja toiminnan kehittämisen sekä kehittämiseen investoinnin

Lisäksi Vantaan valtuusto hyväksyi maanantaina pääkaupunkiseudun yhteisen potilastietojärjestelmän Apotin hankintayhteistyön ja hankintamenettelyn. Sopimus hankintayhteistyöstä tuli uudelleen päätettäväksi, koska Espoon kaupunki jäi hankkeesta pois.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä