Paavo Väyrynen on jälleen helsinkiläinen.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaana presidentinvaaleihin ponnistava Paavo Väyrynen jättää paikkansa Kemin valtuustossa ja Lapin hyvinvointialueen valtuustossa. Väyrynen kertoo tiedotteessaan siirtävänsä valtakunnallisten velvoitteittensa hoitamiseksi kotipaikkansa takaisin Helsinkiin.

-Olen päättänyt luopua molemmista tehtävistä lähinnä sen vuoksi, että joudun varaamaan aikaisempaa enemmän aikaa valtakunnallisiin tehtäviini, ennen muuta presidentinvaaleihin. Ajankäytön ongelmat tulivat esille jo ensi maanantaina, jolloin Helsingin seudulla järjestetään vaalipaneeli ja jolloin kaupunginvaltuusto kokoontuu, Väyrynen kirjoittaa.

Edellisellä kuntavaalikaudella 2017–2021 Väyrynen toimi sitoutumattomana Helsingin kaupunginvaltuustossa, mutta Kemin kuntavaaleissa 2021 ja Lapin hyvinvointialueen vaaleissa 2022 hän keskustan ehdokaslistalla. Kemin kuntavaaleissa hän oli 566 äänellään tuloslistan ylivoimainen ykkönen. Lapin aluevaaleissa hän sai 967 ääntä ja oli keskustan listan kuudes ja koko tuloslistan kymmenes.

Hän kertoo, ettei olisi pyrkinyt jatkokaudelle kumpaankaan valtuustoon.

-Kun luovun kesken kauden, tilaa saavat varajäsenet. Jäseninä he voivat valmistautua seuraaviin kunta- ja aluevaaleihin, Väyrynen kirjoittaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*