Liperin kunnan virkamiehiin ja toimintaan liittyviä kiistoja käsitellään paraikaa eri oikeusasteissa, kertoo Yle Pohjois-Karjala.

Liperin kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle varavaltuutettu Urpo Airaksisen (ps.) pidättämistä luottamustoimesta oikeudenkäynnin ajaksi.

Airaksinen julkaisee Liperin Uutiset -verkkosivustoa, jossa julkaisemistaan kirjoituksista hänet tuomittiin toukokuussa kahdeksasta törkeästä kunnianloukkauksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 54 000 euron vahingonkorvauksiin. Kirjoitukset arvostelivat rajusti Liperin virkamiesten toimintaa.

Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa, jonka käsittelyn ajaksi Airaksista siis ehdotetaan pidätettäväksi virasta.

Liperin kunnanjohtajaa ja sivistysjohtajaa puolestaan vaaditaan Liperin sitoutuneet -valtuustoryhmän toimesta pidätettäväksi virasta siksi aikaa, kun heitä koskeva poliisitutkinta on käynnissä. Esitutkintapyynnön kunnassa tapahtuneesta häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta teki Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Meneillään on myös Liperin kunnan osastosihteerin potkujen käsittely, joka jatkuu korkeimmassa hallinto-oikeudessa. KHO:ssa on käsittelyssä myös Liperin kuntaan liittyvä työpaikkakiusaamistapaus.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin:
Yle: Vankeutta Liperin Uutisten julkaisijalle

Liperin Uutiset -verkkosivusto

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*