Opetushallitus vaatii Oulun seudulla toimivaa Pohjois-Suomen koulutuskeskussäätiötä palauttamaan 8,3 miljoonaa euroa sille oppisopimuskoulutukseen vuosina 2007-2010 myönnettyä valtiontukea, kertoo Yle.

– Tämä neljän vuoden oppisopimuskoulutustoiminta on käyty läpi, ihan jokaisen opiskelijan oppisopimusasiakirjat ja niistä on löytynyt niin suuria puutteita, että tähän on päädytty, sanoo opetushallituksen johtaja Raakel Tiihonen.

Takaisin perittävä summa on peräti 92 prosenttia oppilaitokselle kyseisinä vuosina oppisopimuskoulutukseen myönnetyistä valtionosuuksista.

Pohjois-Suomen koulutuskeskussäätiö kiistää opetushallituksen tarkastuksen tulokset ja pitää tarkastusprosessia epäasiallisena. 

– Opetushallitus käsitteli näitä oppisopimuskoulutuksen asiakirjoja kaksi vuotta ja tehdessään tuon tarkastuskertomuksen säätiön hallitukselle annettiin aikaa vain kaksi kuukautta aikaa laatia vastine. Tämä ei ole missään nimessä oikeudenmukaista, sanoo Pohjois-Suomen koulutuskeskussäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Ahti Karvonen.

Takaisinperinnästä päättää tarkastusraportin tulosten pohjalta opetus- ja kulttuuriministeriö.

Viime vuosina oppisopimuskoulutuksen valtiontukia on vaadittu miljoonien eurojen edestä myös Jalasjärven aikuiskoulutuskeskukselta, Adultalta ja MJK-koulutuskeskukselta.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä