Timo Kurulan asema Kittilän kunnanjohtajana ei mene tilapäisen valiokunnan puntariin. (Kuva: Sonja Eloranta)

Kittilän kunnanvaltuusto torjui maanantaina esityksen tilapäisen valiokunnan asettamisesta valmistelemaan kunnanjohtaja Timo Kurulan irtisanomista. Vaatimus kaatui lukemin 19–6.

Seitsemän Oikeudenmukainen Kittilä -ryhmän, vihreiden ja kokoomuksen valtuutettua jätti valtuustoaloitteen Kurulan irtisanomiseksi luottamuspulan perusteella valtuuston kokouksessa 30. syyskuuta. He jättivät aloitteensa sen jälkeen, kun valtuusto oli päättänyt merkitä Kurulan saaman ehdollisen vankeustuomion vain tiedoksi.

Valtuusto keskusteli Kurulan asemasta pitkään, mutta rintamalinjat eivät muuttuneet. OMK-ryhmän, vihreiden ja kokoomuksen valtuutetut totesivat, ettei Kurulalla ole edellytyksiä jatkaa tehtävässään. Muiden ryhmien valtuutetut katsoivat, että kymmenen vuoden takaiset tapahtumat olisi jo syytä unohtaa. Heidän mielestään Kurula on toiminut kunnanjohtajana vastuullisesti, eikä esimerkiksi kunnan maine ole ottanut kolhuja Kurulan saamien tuomioiden takia.

Korkein oikeus tuomitsi Kurulan syyskuussa 80 päivän ehdolliseen vankeuteen. KKO katsoi Kurulan syyllistyneen vuonna 2015 kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiessaan petoksen yritykseen, virkavelvollisuuden rikkomiseen sekä virka-aseman väärinkäyttämiseen. Jutussa oli kyse kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen liittyvästä lakipalvelusta eli ns. Eilavaara-papereista.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kyseessä oli jo toinen KKO:n Kurulalle langettama ehdollinen vankeustuomio. Maaliskuussa 2023
KKO tuomitsi Kurulan 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä. Myös tuolloin valtuusto merkitsi tuomion vain tiedoksi.

Timo Kurula valittiin kunnanjohtajaksi joulukuussa 2022.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Jutussa on virhe. Kokoomus äänesti luottamuksen puolesta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*