Kolari valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018.
Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi 6. marraskuuta 2018, ja valtuusto taputti pitkän valintaprosessin päätteeksi. Syyskuussa 2020 valtuusto irtisanoi Tikkalan. (Kuva: Milla Salo / Kolarin kunta)

Kristiina Tikkala ei palaa Kolarin kunnanjohtajaksi. Kolarin kunta sai Tikkalalta irtisanoutumisilmoituksen tostaina. Hän jää palkattomalle virkavapaalle irtisanomisajan ajaksi.

Kolarin kunnanhallituksen puheenjohtaja Orvo Vaattovaara (Kolari 21-ryhmä) kertoo, että kunnanhallitus käsittelee uuden kunnanjohtajan rekrytointia kokouksessaan 10. lokakuuta.

-Tikkalan ratkaisu selkeyttää tilannetta kunnassa. Pääsemme nyt aloittamaan kunnanjohtaja-asiassa puhtaalta pöydältä, Vaattovaara sanoo.

Kristiina Tikkala valittiin Kolarin kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018. Syyskuussa 2020 valtuusto irtisanoi Tikkalan ja perusteli irtisanomista kunnanjohtajan epäasiallisella käytöksellä ja virkatehtävien laiminlyönnillä.

MainosPohjois-Suomen hallinto-oikeus piti maaliskuussa 2022 valtuuston irtisanomispäätöksen voimassa, mutta elokuussa 2023 korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden ratkaisun ja kunnanvaltuuston irtisanomispäätöksen. KHO katsoi vuosikirjapäätöksessään, ettei Kolarin kunta ollut osoittanut asiallista ja painavaa syytä Tikkalan virkasuhteen irtisanomiselle

Tikkala on työskennellyt marraskuun 2020 alusta Lapinjärven teknisenä johtajana. Hän kommentoi päätöstään olla palaamatta Kolariin vain lyhyesti.

-Minulla on itsesuojeluvaisto vielä tallella, hän sanoo.