Vaalipiireittäin äänestysaktiivisuus presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestyksessä on ollut korkein Pirkanmaalla. (Kuva: Ville Miettinen)

Presidentinvaalin toisella kierroksella kahden ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana äänensä on antanut 16,9 prosenttia äänioikeutetuista suomalaisista. Naiset (18,3 %) ovat äänestäneet alussa hieman aktiivisemmin kuin miehet (15,5 %).

Toisella kierroksella presidentin tehtävästä kisaavat valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto ja kokoomuksen ehdokas Alexander Stubb.

Vaalipiireittäin äänestysinto on ollut vilkkainta Pirkanmaalla, missä ennakkoäänestysprosentti on torstain 1.2. jälkeen 19,3 prosenttia. Verkkaisimmin manner-Suomessa on äänestetty Vaasan vaalipiirissä, missä 14,3 prosenttia on äänestänyt ennakkoon. Helsingin vaalipiirin ennakkoäänestysprosentti on 16,5.

Uudenmaan vaalipiirissä eniten on äänestetty ennakkoon Porvoossa, 22,8 %. Alhaisin äänestysprosentti on Pornaisissa 11,2 %.

Varsinais-Suomessa aktiivisimpia äänestäjiä on ollut Naantalissa, 20,5 % ja verkkaisimpia Laitilassa, 10,1 %.

Satakunnassa Rauman ennakkoäänestysprosentti on korkein, 21,2 % ja matalin Siikaisten 14,6 %.

Hämeessä aktiivisimmin on äänestetty Sysmässä, 21,0 %, ja verkkaisimmin Hausjärvellä, 13,5 %.

Pirkanmaalla poikkeuksellisesti suurimmassa kaupungissa Tampereella äänestysinto on ollut suurinta ja ennakkoon on äänestänyt 22,4 prosenttia äänioikeutetuista. Hiljaisinta on ollut Akaalla ja Punkalaitumella, jossa aktiivisuus on 13,4 prosentin luokkaa.

Kaakkois-Suomessa kärkipaikkaa pitää Savonlinna, 21,7 % äänestysaktiivisuudellaan. Vähiten on äänestetty Lemillä, 13,6 %.

Savo-Karjalan vaalipiirissä Rääkkylän äänestysprosentti on korkein, 23,1 % ja matalin Tohmajärvellä 14,4 %.

Vaasan vaalipiirissä korkein ennakkoäänestysprosentti on Lestijärvellä 20,2 ja matalin Korsnäsissä 5,8 %.

Keski-Suomessa aktiivisinta on ollut Luhangalla, 23,6 %, ja hiljaisinta Uuraisilla, 13,2 %.

Oulun vaalipiirissä vain Puolangalla nipin napin viidennes äänestäjistä, 20,3 %, on äänestänyt ennakkoon. Matalin äänestysprosentti on Alavieskassa 10,7 %.

Lapin vaalipiirissä Savukoskella on äänestetty vilkkaimmin 24,0 prosentin edestä, mikä on koko maan kuntien korkein ennakkoäänestysprosentti kahden äänestyspäivän jälkeen. Vähiten ennakkoon on äänestetty Tervolassa, 12,8 %.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä