Kaupunginvaltuuston johto ampuu ajatukset alas niin Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa kuin Sipoossakin.

– Lähidemokratian kannalta miljoonakaupunki olisi liian iso, mutta maankäytön, asumisen ja liikenteen kannalta liian pieni. Oikea ratkaisu on luoda metropolihallinto, jossa kehyskunnat ovat mukana tämän kuntaviisikon lisäksi, painottaa Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.).

Kauniaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Finn Berg (r.) katsoo, että suurin ongelma pääkaupunkiseudulla on tehottomuus suurissa kaupungeissa.

– Paraneeko tehokkuus, jos pannaan pystyyn vielä isompi organisaatio?

Keskiviikkona julkaistun selvityksen mukaan kuntarakenteen kehittäminen vaatii myös sellaisia kuntien yhdistämisiä, joita yksittäiset kunnat vastustavat.

– Kantamme, jonka mukaan Sipoo pysyy yhtenäisenä ja itsenäisenä, vain vahvistuu tästä esityksestä, jyrisee Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christel Liljeström (r.).

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jyrki Kasvi (vihr.) ounastelee, että viittaus pakkoliitoksiin voi kaataa kuntaliitosten selvityksen koko Suomessa.

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.) sitä vastoin arvioi, että kuntaselvitys vaikuttaa erittäin järkevältä.

– Tässä on osattu katsoa pääkaupunkiseudun tarpeita oikein. Keskeisin etu viiden kunnan liitoksessa on se, että se ehkäisee segregaatiota (asuinalueiden jakaantumista hyviin ja huonoihin).

n.

– Onhan se jo nähty, etteivät kuntaliitokset tapahdu vapaaehtoisesti.

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä