Yhdistettäväksi suunnitellaan Helsingin palvelualojen oppilaitosta,  Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitosta sekä Helsingin tekniikan alan oppilaitosta.

Yhdistäminen synnyttäisi Suomen suurimman ammatillisen oppilaitoksen.

– Helsingin kaupungin ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärän voimakas kasvu 2000-luvulla on johtanut oppilaitosten sirpaloitumiseen ja erilaisten, osin päällekkäisten toimintamallien kehittymiseen, taustoittaa Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

– Opiskelijat saavat erilaista palvelua yksiköstä riippuen, opiskelijarekrytoinnin käytännöt vaihtelevat eikä hajallaan toimivissa yksiköissä pystytä vastaamaan muuttuviin työmarkkinoiden vaatimuksiin. Tässä tilanteessa nykyiset ammatillisen koulutuksen rakenteet eivät enää toimi, painottaa Viljanen.

Uudelleenorganisoinnin tavoitteena on palvelukyvyn ja työelämävastaavuuden parantaminen. Yhtenäinen oppilaitos pystyy reagoimaan joustavammin työelämän muutoksiin ja siten varmistamaan osaavan työvoiman saatavuuden.

Uudistuksella Helsinki kantaa osaltaan myös valtakunnallista koulutusvastuuta.
 

– Helsingin kaupunki on Suomen suurin toisen asteen koulutuksen järjestäjä. Kaupungin järjestämällä lukio- ja ammatillisella koulutuksella on myös valtakunnallista merkitystä, muistuttaa Viljanen.

Kaupunginhallituksessa käsiteltävässä esityksessä ehdotetaan nykyisen kolmen oppilaitoksen lakkauttamista 31.12.2012 ja uuden ammatillisen oppilaitoksen perustamista 1.1.2013 alkaen. 

Kaupunginhallitus käsittelee oppilaitosten lakkauttamista ja uuden oppilaitoksen perustamista kokouksessaan ma 10.9. Lopullisen päätöksen tekee Helsingin kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen esityksestä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä