Humppilassa juhlitaan vuonna 2024 kunnan 150-vuotista taivalta. Kuva: Näyttökuva kunnan verkkosivuilta

Humppilan kunnanhallitus juhlistaa 150-vuotista historiaansa pitämällä kaikille avoimen kokouksen 4. tammikuuta. Humppilan kunnanhallituksen ensimmäisestä kokouksesta tulee torstaina 4. tammikuuta 2024 täyteen 150 vuotta. Kunnasta kerrotaan, että avoin kokous järjestetään hotelli-ravintola Otsolan Hovissa.

Kuntalain mukaan muun toimielimen kuin valtuuston kokoukset ovat julkisia vain, jos toimielin niin päättää. Toisaalta kuntalaki velvoittaa kuntia edistämään kunnan asukkaiden ja palvelujen käyttäjien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia kunnan toimintaan.

Humppilan kunnanhallitus tahtoo avoimella kokouksella omalta osaltaan edistää kunnan hallinnon avoimuutta. Kokouksen jälkeen on kakkukahvitarjoilu. Kokouksen päätyttyä kuntalaisilla on mahdollisuus keskustella vapaasti kunnanhallituksen jäsenten ja viranhaltijoiden kanssa.

Tämän vuoden ensimmäisen kunnanhallituksen kokouksen listalla varsinaisina päätösasioina ovat Humppilan kunnan hyvinvointikertomuksen ja hyvinvointisuunnitelman käsittely sekä Humppila-stipendin käyttöönotto. Hyvinvointikertomuksen sekä hyvinvointisuunnitelman osalta vt. kunnanjohtaja Antti Ahosen pohjaesityksenä on aloittaa näiden laajojen, lakisääteisten asiakirjojen käsittely ja käydä niistä ensimmäinen lähetekeskustelu. Hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman hyväksymisestä päättää aikanaan kunnanvaltuusto kokouksessaan keväällä 2024. Humppila-stipendit – yleinen stipendi sekä lapsille ja nuorille suunnattu stipendi – on tarkoitus myöntää ensimmäisen kerran joulukuussa 2024.

Humppilan kunta täytti itsenäisenä kuntana 150 vuotta joulukuun alussa 2023. Juhlavuotta vietetään vuoden 2024 loppuun saakka.

Humppilan kunnanhallitus toimi ensimmäisinä toimintavuosikymmeninään kunnallislautakunnan nimellä. Ensimmäisen kunnallislautakunnan puheenjohtajineen valitsi 7. joulukuuta 1873 pidetty Humppilan kunnan ensimmäinen kuntakokous. Ensimmäinen Humppilan kunnallislautakunnan kokous pidettiin 4.1.1874, ensimmäisen puheenjohtajan eli tuolloiselta, viralliselta titteliltä kunnallislautakunnan esimiehen, nahkuri Kaarlo Helanderin johdolla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Esitin samaa aikanaan Kyyjärvellä vakiintuneeksi käytännöksi. Ei innostuttu. Minusta hallinnon läpinäkyvyyden kannalta olisi hyvä ratkaisu. Salaiset voidaan käsitellä salaisia, mutta muuten avoimesti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä