Jyväskylän yliopiston omistama EduCluster Finland Oy ja Saudi-Arabian suurimman yliopiston, King Abdulaziz –yliopiston tytäryhtiö Wadi Jeddah Co ovat tehneet sopimuksen perusopetuksen kehittämisen kumppanuusohjelmasta.

Viisivuotisen ohjelman aikana Jeddaan rakennetaan koulutusinnovaatioiden huippuyksikkö mallikouluineen, alkaen päiväkodista. Kauppaan sisältyy myös lyhytkestoisia koulutusohjelmia. Kauppa työllistää suomalaisia asiantuntijoita noin 50 henkilötyövuoden verran.

– Huippuyksikön sisällöllisiä painopisteitä ovat opettajien pedagogisen osaamisen vahvistaminen, kodin ja koulun yhteistyömallien kehittäminen sekä koulutuksen arviointiosaaminen, liiketoimintajohtaja Elise Tarvainen EduCluster Finland Oy:sta kertoo.

Kumppanuusohjelma on Suomen perspektiivissä suurimpia koulutusvientihankkeita. Sen aikana luodaan saudi-suomalainen asiantuntijakeskittymä, joka kehittää sekä koulutuksen tutkimusta että opetuskäytäntöjä.

Painopiste tyttöjen ja naisten koulutuksessa
 
Jeddassa sijaitsevassa King Abdulaziz -yliopistossa työskentelee 170 000 opiskelijaa ja 9000 työntekijää. Ohjelma käynnistyy naisopettajien jatko- ja täydennyskoulutuksen kehittämisellä. Koulutusyhteistyössä on kaiken kaikkiaan vahva tyttöjen ja naisten koulutusta kehittävä painotus.
 
– Ohjelmalla on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys tyttöjen ja naisten koulutuksen kehittämisessä. Uskon, että jos halutaan parantaa asioita, se ei toteudu ulkoa päin, vaan ainoastaan olemalla läsnä ja tekemällä yhteistyötä, Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen toteaa.
 
EduCluster Finlandin tehtävinä ovat täydennyskoulutus, kotimainen ja kansainvälinen koulutus, tutkimus ja konsultointi sekä niitä tukeva muu liiketoiminta. Yhtiön suurin koulutusvientihanke on parhaillaan käynnissä Abu Dhabissa, Arabiemiirikuntien liiton suurimmassa emiraatissa.
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä