Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitukset tuottivat vuonna 2012 ennakkotietojen mukaan 12,9 % (-1,7 % vuonna 2011). Sijoitusten markkina-arvo vuoden lopussa oli 34,4 miljardia euroa (29,6 miljardia euroa vuonna 2011).

Kumulatiivinen reaalituotto rahastoinnin alusta (vuodesta 1988) vuoden 2012 loppuun ilman pääomapainotusta oli 5,3 % vuotta kohti. Suomen eläkesektorilla pitkän aikavälin tuotot lasketaan yleensä ilman pääomapainoa. Pääomapainotettu reaalituotto rahastoinnin alusta viime vuoden loppuun oli 3,7 % vuotta kohti.

Toimitusjohtaja Merja Ailuksen mukaan Kevan sijoitustoiminnan viime vuoden tulosta voidaan pitää erinomaisena.

– Sijoitussalkkumme kattava hajautus ja muukin riskienhallinta toimivat mainiosti, etenkin kun otetaan huomioon vaikea taloudellinen toimintaympäristö Euroopassa ja muuallakin, Ailus sanoo.

Korkosijoitukset tuottivat 11,5 %, noteeratut osakkeet 17,2 %, pääomarahastot 10,0 % ja kiinteistösijoitukset 4,7 %. Pienemmistä omaisuuslajeista hedge-rahastot tuottivat 10,4 % ja hyödykesijoitukset 5,2 %.

Sijoitusjohtaja Ari Huotarin mukaan vuosi 2012 oli sijoittajille haastava, mutta mielenkiintoinen.

– Pääomamarkkinoiden ennustettavuus oli heikkoa, mihin toki on jo totuttu finanssikriisin jälkeisissä pyörteissä. Vuodesta 2013 on vaikea kuvitella tulevan yhtä hyvää sijoitusvuotta kuin viime vuosi oli, varsinkin korkosijoitusten tuottopotentiaali on laihanpuoleinen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä