Kunta-alan keskimääräinen kokonaiskuukausiansio viime lokakuussa oli 2 942 euroa, käy ilmi KT Kuntatyönantajien verkkosivuilta löytyvästä palkkoja tilastoivasta ohjelmasta. 

Ohjelma kertoo runsaan 1 700 ammattinimikkeen keskiansiot tehtäväkohtaisista palkoista ja kokonaisansioista kunta-alalla.

Pienin tilastosta löytyvä kuukausipalkka on aputyöntekijän tehtäväkohtainen palkka 1 550 euroa. Kokonaiskuukausiansio aputyöntekijällä oli 1 620 euroa.

Korkein tehtäväkohtainen palkka on johtajaylilääkärillä, jonka keskimääräinen kuukauspalkka oli 8 768 euroa ja kokonaisansiot 9 853 e/kk. 

Kokonaisansioissa kirkkaasti kovimmat tulot olivat klinikkaryhmän johtajalla (10 437 e/kk), jonka tehtäväkohtainen palkka 8 764 e/kk on vain neljä euroa johtajaylilääkärin tehtäväkohtaista kuukausipalkkaa pienempi.

Ansiot eivät sisällä lokakuun 2011 jälkeen tulleita korotuksia.

Tehtäväkohtainen palkka on palkka ilman mitään lisiä ja se määräytyy työn vaativuuden perusteella. Kokonaisansio tarkoittaa kuukaudessa maksettua säännöllisen työajan ansiota sekä mahdollisia työaikakorvauksia ja muita palkkioita lisä- ja ylityöajalta.

Tilastot ja selvitykset edunvalvonnan tueksi

Tilastotietoja kunta-alan henkilöstöstä ja palkkauksesta tarvitaan KT:n työnantajaedunvalvonnassa. Tietojan toivotaan myös tukevan kuntien ja kuntayhtymien omaa tilastotuotantoa ja henkilöstöraportointia.

Tilastojen lähteinä ovat Tilastokeskuksen keräämä kuntasektorin palkkatilasto, jonka tiedot päivitetään kerran vuodessa. Lisäksi lähteenä on käytetty KT:n omia tiedusteluja.


Tiedote KT Kuntatyöntekijöiden verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä