UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallin tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja lasten hyvinvointia kunnissa. (Kuva: Seppo Haavisto)

KUNTAKIERROS Kempele, Liminka ja Oulu etsivät yhteisellä kampanjalla lapsiystävällisiä tekoja. Kampanja alkoi 16. lokakuuta ja se kestää lokakuun loppuun saakka.

Kunkin paikkakunnan esiraati valitsee ehdotuksista äänestykseen menevät teot. Sen jälkeen kunkin kunnan lapset saavat äänestää voittajateon. Äänestysaika on Lapsen oikeuksien viikolla 20.–25.11. Äänestää voivat kaikki alle 18-vuotiaat.

Oulu, Kempele ja Liminka palkitsevat kukin oman kuntansa voittajan. Voittajat julkistetaan ja palkitaan 13. joulukuuta.

Tekojen toteuttaja voi olla esimerkiksi kunnallinen toimija, yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö, joka on edistänyt kuntansa tai kaupunkinsa lapsiystävällisyyttä. Teon tulee olla toteutettu kyseisessä kunnassa.

Lapsiystävällinen teko voi liittyä lasten kasvuun, oppimiseen tai vapaa-aikaan ja harrastuksiin. Teko voi olla jotain, joka on parantanut ja ilahduttanut lasten arkea, hyvinvointia ja elämää kunnassa.

Kempeli, Liminka ja Oulu ovat kaikki mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallissa. Mallin tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien toteutumista ja lasten hyvinvointia kunnissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä