Ilmastoviisaat alennukset tonttihintoihin koskevat muun muassa Saikan vuoden 2026 asuntomessualueen tontteja. Alueelle rakennetaan asuntoja 350 asukkaalle. Omakotitontteja tulee tarjolle 22–24, rivi- ja paritalotontteja 3, kaupunkipientalotontteja 9 ja kerrostalotontteja 4. (Kuva: Auralux Oy)

KUNTAKIERROS Lempäälä antaa alennusta kunnan tonttien hinnoista, mikäli rakentamiseen liittyy ilmastoviisaita ratkaisuja. Lempäälän valtuusto teki asiasta päätöksen keväällä 2023.

Tontin hintaa huojentavat muun muassa aurinkosähköjärjestelmä, liittyminen kaukolämpöön ja ilmastolle ystävälliset materiaalivalinnat.

– Jokaisen alueen osalta tehdään erikseen päätös, minkälaisia ilmastoviisaita tekoja palkitaan hinnanalennuksilla. Päätös kertoo ennen kaikkea siitä, että Lempäälän kunta ottaa ilmastoviisauden rakentamisessa hyvin tosissaan, kertoo Asuntomessut Lempäälä 2026 -hankkeen projektipäällikkö Pekka Seppänen Lempäälän kunnan tiedotteessa.

Alennuksen määrä on omakoti- ja kaupunkipientalojen osalta enintään 20 prosenttia ja rivi-, pari- ja kerrostalojen osalta enintään 10 prosenttia.

Seppäsen mukaan kyse on merkittävistä säästöistä tonttien ostajille. Esimerkiksi omakotitonttien osalta täysi 20 prosentin alennus on pienimmillään noin 9000 euroa ja suurimmillaan noin 14 000 euroa.

– Alennuskriteereitä on useita ja suurin mahdollinen alennusprosentti pitäisi olla kaikkien tavoitettavissa järkevällä suunnittelulla, taustoittaa Seppänen.

Lempäälän tonttien alennuskriteerit

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*