Jussi Rämet siirtyy Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi syyskuun alussa. (Kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto)

KUNTAKIERROS Muhoksen kunta etsii ammattikuvataiteilijaa loihtimaan muotokuvan kunnanjohtaja Jussi Rämetistä. Rämet siirtyy Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi syyskuun alussa.

Muotokuva tulee esille Muhoksen kunnantalolle, jossa ovat myös kolmen aiemman kunnanjohtajan muotokuvat. Ennen Rämetiä kunnanjohtajana ovat toimineet Jukka Syvävirta, Voitto Ollikainen ja Jouko Juntunen. Heidän muotokuvansa on toteuttanut jo edesmennyt taidemaalari Hannu Kaakko.

Muhos toivoo, että muotokuva on kunnanjohtajaa realistisesti esittävä maalaus, mutta se voi muuten ilmaisultaan olla vapaa. Luonnos muotokuvasta on esitettävä kunnanhallituksen puheenjohtajalle Aimo Maneliukselle, ja valmiin muotokuvan on vastattava hyväksyttyä luonnosta pääpiirteittäin.

-Kunnanhallitus on muotokuvan tilaava taho, ja heiltä tuli toive, että uusi muotokuva jatkaisi samaa linjaa aiempien muotokuvien kanssa. Luonnoksella halutaan varmistaa, että tilaaja ja taiteilija ovat tästä samalla taajuudella, kertoo Muhoksen vs. kulttuurijohtaja Outi Vitikka.

Taiteilijan valintaperusteina ovat ammattitaito, kokemus muotokuvamaalauksesta ja omaleimainen ilmaisu. Muotokuvatyölle on määrätty 5000 euron budjetti.

Taitelijahaku avautui 18. elokuuta ja hakemuksia voi jättää 7. syyskuuta saakka.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*