Hippoksen uusi pesäpallostadion otettiin käyttöön heinäkuun alussa. (Kuva: Jyväskylän kaupunki)

KUNTAKIERROS Jyväskylän kaupunki pokkasi Hippoksen uudella stadionillaan olosuhdepalkinnon, kun pesäpallokauden valtakunnallista päätöstilaisuutta vietettiin perjantaina Helsingissä.

Uusi pesäpallostadion otettiin käyttöön heinäkuun alussa. Hanke valmistui suunnitellussa aikataulussa ja 8,2 miljoonan euron budjetissa pysyttiin sadantuhannen euron tarkkuudella. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle avustusta 750 000 euroa.

Hippoksen stadion täyttää nykyaikaiset lajivaatimukset. Stadionilla on noin 1850 katettua katsomopaikkaa, joista hieman yli 1500 on istumapaikkoja. Katsomokapasiteettia on mahdollista nostaa yli 4000 henkilöön lisäkatsomoilla. Katsomorakennuksen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota liikkumisen selkeyteen ja esteettömyyteen.

Pesäpalloilijoiden kotipesä on myös tapahtuma-areena, joka tarjoaa puitteet useamman tuhannen ihmisen tapahtumille.

Palkinnon vastaanottivat Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal ja palveluesimies Nikke Tuhkanen.

-Gaalassa nostettiin esille pesäpallon yleisömäärien voimakas kasvu, jossa myös Jyväskylällä ja uudella stadionillamme oli iso rooli. On hienoa, että kaupungin panostukset liikuntapaikkoihin huomioidaan valtakunnallisesti. Olemme Jyväskylässä ylpeitä siitä, että pääsemme esittelemään uutta stadioniamme Suomen parhaille pelaajille ja urheilukansalle ensi kesänä, kun pesäpallon Itä-Länsi pelataan Jyväskylässä 27.-30.6.2024, Sahindal sanoo Jyväskylän kaupungin tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä