Kaksiosaisessa tutkimuksessa kartoitettiin sekä kuntapäättäjien että kuntalaisten näkemyksiä terveyspalvelujen tulevaisuudesta.

– Tutkimuksesta käy ilmi, että niin päättäjät kuin kuntalaisetkin kokevat perusterveydenhuoltomme laadukkaana. Selvänä haasteena ovat terveyspalvelujen saatavuus ja jonotilanne. Kuntalaisia nämä ongelmat koskettavat päättäjiä pahemmin, toteaa Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

– Tutkimuksen mukaan sillä, kuka kuntapalvelut tuottaa, ei ole kuntalaisille merkitystä. Useimmille ihmisille oleellista on palvelun laatu ja saatavuus. Juuri nopeaa hoitoon pääsyä ja palvelun saatavuutta pidetään yksityisten terveyspalveluiden etuna, sanoo Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

– Tutkimuksen mukaan kuntalaisten viesti kuntapäättäjille on, että suomalaiset arvostavat valinnan vapautta ja toivovat, että julkisten terveyspalvelujen tuottamisessa hyödynnetään myös yksityisiä palveluntuottajia, tiivistävät Merja Hirvonen ja Ismo Partanen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä