Helsingin kaupungin omistaman Lapinlahden sairaala-alueen rakennusten uuteen käyttöön tähtäävä ideakilpailu ei ollut varsinainen yleisöryntäys. Määräaikaan mennessä ideakilpailuun tuli neljä ehdotusta. Näistä yksi karsitaan pois ja viimeiseen vaiheeseen pääsee kolme ehdotusta.

-Arviointiryhmä aloittaa työskentelynsä ennen juhannusta, ja pyrimme päättämään toiseen vaiheeseen menevistä töistä syyskesällä. Käymme kaikki ehdotukset läpi ja arvioimme ne kilpailuohjelmassa määriteltyjen kriteerien avulla. Lopullisen päätöksen voittajasta tekee kaupunginvaltuusto. Toivon, että arviointiryhmä käy monipuolista ja vilkasta keskustelua parhaasta ratkaisusta, kertoo arviointiryhmää vetävä toimialajohtaja Mikko Aho.

Ideakilpailun toisella kierroksella kaupunkilaiset pääsevät kertomaan mielipiteensä ideoista kerrokantasi-palvelussa. Suunnitelmien mukaan kaupunginvaltuusto valitsee voittajan ensi vuonna ja tämän jälkeen käynnistyvät mahdollisesti tarvittavat asemakaavan muutokset. Kiinteistöjen kimppuun käydään alustavan arvion mukaan vuonna 2021.

Tällä hetkellä Lapinlahden sairaala on väliaikaisesti vuokrattuna Osuuskunta Lapinlahden tilajakamolle ja Suomen Mielenterveysseuralle, joka on Lapinlahteen Lähteen taustaorganisaatio. Nämä jatkavat tiloissa vuokralla, kunnes uusi omistaja on selvillä.

Vuonna 1841 valmistunut Lapinlahden sairaala on Suomen vanhin mielisairaala. Sekä C. L. Engelin suunnittelema päärakennus että ympäröivä puisto ovat suojeltuja. Puisto jää kaupungin omistukseen ja se säilytetään kaikille avoimena alueena.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä