Lempäälän vuoden 2026 asuntomessualueen havainnekuva. (Kuva: Suomen Asuntomessut)

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on valittu yhdeksi rakentajaksi Lempäälän Asuntomessuille, jotka järjestetään vuonna 2026. Lempäälän elinvoimajaosto vahvisti Tredun valinnan rakentajaksi kokouksessaan 15. tammikuuta.

– Me Tredussä näemme Asuntomessut todella hienona oppimismahdollisuutena eri alojen opiskelijoille.  Tilaisuus innostaa meitä ja tulemme tarttumaan siihen laajasti eri toimipisteissä ja koulutusaloilla ympäri Pirkanmaan, kertoo Tredun johtaja Kirsi Viskari Lempäälän kunnan tiedotteessa.

Messutalon suunnittelu ja rakentaminen tarjoaa opiskelijoille aidon oppimisympäristön. Talon suunnittelu- ja rakennustyöhön tulee osallistumaan opiskelijoita yli kymmeneltä eri osaamisalalta. Oppimisympäristö tarjoaa työssäoppimispaikkoja lukuisille opiskelijoille, jotka opiskelevat esimerkiksi talotekniikkaa, pintakäsittelyä, sisustussuunnittelua tai maarakennusta.

– Haluamme Lempäälässä toimia kehitys- ja kasvualustana luoden Suomeen laadukasta koulutusta, uusia ideoita ja uutta osaamista. Asuntomessut Lempäälässä tarjoaa konkreettisia ilmastoviisaita ratkaisuja ja ikkunan tulevaisuuden rakentamiseen. Tredun hanke kokoaa yhteen monipuolisesti opiskelijoita ja osaamista yli toimipiste- ja kuntarajojen. Otamme ilolla vastaan tämän oppilaitosyhteistyöhankkeen, toteaa Lempäälän kunnan elinvoimapäällikkö Maria Virtanen.

Tredun messutalosta tulee puurakenteinen omakotitalo, jossa käytetään uusiutuvia materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa. Hankkeen aikana Tredu tekee yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston kanssa.

Tredu rakentaa opiskelijatyönä omakotitalon Asuntomessualueelle Lempäälän Saikkaan.

Asuntomessut 2026 järjestetään Saikan alueelle Lempäälässä, mihin rakentuu moderni, tiivis kaupunkimainen asuinalue, jonka keskiössä on nykyajan, kestävän kehityksen mukainen asuminen. Tulevaisuudessa Saikan alueella voi asua noin 350 asukasta. Alueelle rakennetaan myös uusi koulu ja päiväkoti, Asuntomessujen verkkosivuilla kerrotaan.

Viime vuoden messut järjestettiin Loviisassa. Keravan kaupunki puolestaan vetäytyi tämän vuoden messuhankkeesta.

Vuoden 2025 Asuntomessut järjestetään Oulussa. Asuntomessualue rakennetaan Oulunjoen suistoon Hartaanselän rannoille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä