Helsingin johtavat kunnallispoliitikot eivät menestyneet kovin hyvin eduskuntavaaleissa. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsinkiläiset johtavat kunnallispoliitikot eivät menestyneet kovin hyvin eduskuntavaaleissa. Rivivaltuutettuja kyllä nousi eduskuntaan, mutta moni keskeinen toimija jäi valitsematta.

 

Kokoomuksen kaupunginhallitusedustajista eduskuntaan pyrki vain Arja Karhuvaara, joka on istunut siellä 2007–2011. Paluu ei onnistunut.

Kokoomuksen helsinkiläisvaltuutetuista eduskuntaan pääsivät Jaana Pelkonen ja Wille Rydman.

Vihreistä eduskuntaan pyrkivät muun muassa kaikki kolme kaupunginhallituksen jäsentä. Heistä valituksi tuli ainoastaan Emma Kari, joka johtaa myös valtuustoryhmää. Kari on profiloitunut muun muassa paperittomien terveydenhuollon järjestämisessä.

Vihreitten kaupunginhallitusryhmän vetäjä Hannu Oskala ja jäsen Otso Kivekäs jäivät selvästi paikoista. Karin lisäksi viidestä vihreästä helsinkiläisestä kansanedustajasta valtuustossa istuu vain Outi Alanko-Kahiluoto.

Sosiaalidemokraateista Helsingin kh:n jäsen Pilvi Torsti ylsi varapaikalle. Mirka Vainikka jäi kauemmas.

Valtuutetuista eduskuntaan nousi Nasima Razmyar. Paikkansa uusi Eero Heinäluoma.

Rannalle jäi muun muassa kaupunkikuva-asioissa aktiivisesti profiloitunutvaltuutettu ja kh.n varajäsen Karin Taipale.

Vasemmistoliiton molemmat kansanedustajat, Paavo Arhinmäki ja Silvia Modig istuvat Helsingin valtuustossa. Modig on myös kaupunginhallituksen jäsen. Toinen kh-edustaja Veronika Honkasalo nousi varasijalle.

Perussuomalaisia Helsingin kaupunginhallituksessa edustava Mika Raatikainen uusi kansanedustajan paikkansa, samoin valtuutettu Tom Packalén.

RKP:tä Helsingin kaupunginhallituksessa edustava Marcus Rantala jäi varasijalle. Keskustan Terhi Peltokorpi menetti paikan, johon hän oli tullut varasijalta. Näiden kummankaan puolueen ainoa kansanedustaja ei ole mukana kunnallispolitiikassa. Kristillisdeokraatteilla ei ole kansanedustajaa Helsingistä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä