Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (selin) piti väistyvälle kaupunginjohtajalle Jan D. Oker-Blomille puheen tämän viimeisessä valtuuston kokouksessa. Oker-Blom lupasi, että "Suomen paras pikkukaupunki" saa hänestä vaativan veronmaksajan. Kuva Loviisan kaupungin videolähetyksestä.

Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin eroanomuksen keskiviikon kokouksessaan.

Oker-Blom jätti eroanomuksensa tammikuun lopussa. Hän siirtyy elikeinoelämän palvelukseen.

Viime päivinä Loviisa on ollut julkisuudessa hallinnon tulehtuneen tilanteen vuoksi. Oker-Blom nosti asian esiin jäähyväispuheessaan valtuustolle.

Hän esitti kiitoksensa siitä, että ”kaikki kortit on nostettu pöydälle”.

-Sillä kehittyä pitää, ja seuraajalleni mahdollistaa sujuva alku.

-Yksi asia on kuitenkin selvä. Ei voi olla kuin yksi johtaja, eikä luottamushenkilöiden tule ottaa operatiivista roolia. Tämän olemme nyt varmaan kaikki oppineet.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson, r., kiitti Oker-Blomia tämän kuudesta vuodesta Loviisassa. Hän nosti Oker-Blomin johtajakaudelta esiin erityisesti koronapandemian ja asuntomessut, joista kummastakin kaupunki suoriutui Anderssonin mukaan mallikkaasti.

Asuntomessut järjestettiin Loviisassa kesällä 2023.

-Voi sanoa, että viime vuonna Loviisan kansallinen näkyvyys oli suurinta sitten ydinvoimalan rakentamisen, Andersson esitti omana arvionaan.

Oker-Blom sanoi uskovansa, että Loviisa toimii ”paremmin kuin useimmat kaupungit tässä maassa”.

-Mutta on teillä vielä matkaa uuden strategiamme mukaiseen tavoitteeseen olla Suomen yritysystävällisin kunta. Se vaatii nimittäin yrittäjien huomioimista, se vaatii nopeutta ja se vaatii asennetta. En epäile hetkeäkään, etteikö sitä tästä koneistosta irti saisi, mutta helppoa se ei ole. Kunnianhimoiset tavoitteet eivät ikinä olekaan helppoja, Oker-Blom sanoi.

Juttua muokattu 14.2. klo 20.03: Korjattu Otto Anderssonin sukunimi oikeaan muotoon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Puheen perusteella annetaan ymmärtää että asiat on näin mutta perehtymällä kaikkeen mitä julkisuudessa on kirjoitettu niin väittämä voi olla jopa täysin virheellinen. Riidan selvitys on vielä kesken vaikka kirje lautakunnasta lähti liikkeelle jo 9.10.2023. Eli asiaa on vatvottu jo yli neljä kuukautta ilma että selvitys ole saatu valmiiksi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä