Ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin on olemassa, mutta niiden käyttöönotto takkuaa, arvellaan verkkoaivoriihessä..

Kestävien ratkaisujen vieminen käytännön toteutukseen jatkuvan suunnittelun sijaan on noussut vahvasti esille valmistauduttaessa Helsingissä järjestettävään kansainväliseen cleantech-konferenssiin.

Asia on noussut esiin verkossa toimivassa aivoriihessä, jossa kartoitetaan tämän hetken tärkeimpiä suuntauksia puhtaan teknologian, biotalouden ja digitalisaation globaalissa edistämistyössä.

– Verkkoaivoriihen vastaajat ovat sitä mieltä, että suuri osa seuraaviin globaaleihin edistysaskeliin tarvittavista ratkaisuista on jo keksitty, kyse on enää siitä, että ne hyödynnetään sanoo tutkimusyhtiö Fountain Parkin operatiivinen johtaja Janne Jauhiainen työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivulla.

Digitalisaation, biotalouden ja cleantechin yhteisvaikutuksesta odotetaan paljon.

Kansalaisten aktiivisessa roolissa nähdään merkittävää uusia mahdollisuuksia, kunkin muuttumisessa tuottavaksi yksiköksi, ei yksinomaan toimimisessa kuluttajana.

Aivoriihen osallistujat puhuvat uudesta teollisesta vallankumouksesta, joka voi syntyä biotalouden, cleantechin ja digitalisaation yhteisvaikutuksesta.

The Global Cleantech Summit 2015 kokoontuu Helsingissä 8.–10.9.2015.

Asiasta lisää TEM:n sivulla.

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*