Perussuomalaisten valtuutettu Ari Korhonen on jättänyt Sotkamon kunnanhallitukselle kysymyksen mahdollisesta poliittisesta syrjinnästä, uutisoi Yle Kainuu.

Kysymys liittyy lokakuiseen valtuustokiistaan, jossa perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ryhmät ilmoittivat lopettavansa toistaiseksi valtuustotyöskentelyn.

Valtuuston kokous jouduttiin perumaan. Kokouksesta oli poissa myös sitoutumattomien ryhmä, joka ei kuitenkaan ilmoittanut erikseen boikotoivansa valtuustoa.

Sotkamon kunnanhallitus on pyytänyt perussuomalaisten ja vasemmistoliiton edustajilta selitystä toiminnalleen.

Ari Korhonen epäilee poliittista syrjintää, koska sitoutumattomilta ei ole pyydetty selitystä.

Sotkamon hallintojohtaja Paula Halonen ihmettelee epäilyä syrjinnästä.

– Kunnanhallitus on pyytänyt selvitystä sen kirjallisen ilmoituksen perusteella, jonka vasemmiston ja perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti. Siinä ryhmät totesivat pidättäytyvänsä valtuustotyöskentelystä toistaiseksi. Sitoutumattomia ei ilmoituksessa ollut mukana, Halonen sanoo

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin Kuntalehdessä:

Sotkamossa pattitilanne, valtuuston kokous peruttiin

Sotkamon valtuustoboikotti kunnanhallituksen käsittelyyn

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Poliittista syrjintää vai poliittista teatteria? sanoo:

    Niin , onhan se aika erikoisesti käyttäytyvä lakimies-valtuutettu, kun käy muiden ryhmänsä perussuomalaisten ja vasemmistoliittolaisten kanssa poikotoimaan valtuuston kokouksia oikein ennakolta torikokouksessa sovitulla tavalla, kun ei asiat mene mielensä mukaan. Mahtaako sekin olla” omanlaistaan poliittista syrjintää” vai juridisessa mielessä jotain paljon vakavampaa ?

    Tyytymättömyys Sotkamossa on molemmin puolista, sillä sama henkilö menetti hallituksen puheenjohtajuuden aiemmin tänä vuonna, kun valtuusto pani hallitukseen uuteen ojennukseen erottamalla Korhosen johtaman hallituksen jatkuvien kärhämöiden vuoksi. Silloin Korhonen asetti ehdoksi, että joko kunnanjohtaja lähtee tai hän lähtee, ja kun kunnanjohtaja sai valtuuston luottamuksen, hallitus meni kierrätykseen. Korhosesta tuli rivijäsen, mutta kuten jutusta näkyy, vauhti ei olehiljennyt.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä