Tarjouksen jättivät Attendo, Coronaria, Mediverkko ja Terveystalo.
Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila suhtautuu tilanteeseen oikein myönteisesti.
– Saimme neljä tarjousta tunnetuilta, valtakunnallisilta ja luotettavilta yrityksiltä. Tarjoukset nähtyäni näyttää siltä, että voimma tarjota kuntalaisille entistä parempaa palvelua edullisesti, Nuuttila sanoo.
VM ei vastusta
Valtiovarainministeriön kuntaosastolla ei ole Pyhtään hankkeeseen nokan koputtamista, koska Pyhtää ei kuulu Paras-hankkeen mukaiseen sote-alueeseen.
Lain mukaan kunnat eivät saa erota sote-lain siirtymäaikana sote-palveluiden järjestämisalueista, jotka perustettiin Paras-lain nojalla.
Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäki joutui VM:n hampaisiin, kun se halusi erota peruspalvelukuntayhtymästä kesken sopimuskauden. VM määräsi Kärsämäen pysymään yhtymässä vuodenvaihteeseen saakka, jolloin kunta päätti ulkoistaa palvelunsa vasta vuodenvaihteen jälkeen.
– Meillä ei tätä kahletta ole. Selvitimme aikoinaan viiden kunnan yhtymän perustamista ja olimme siihen menossa, mutta kun Hamina jättäytyi siitä pois, hanke kaatui, Nuutila muistelee.
Laadullinen arvio
Nuuttila kertoo, että Pyhtää ei pyri nyt hakemaan suuria säästöjä, vaan saamaan entistä parempaa palvelua nykyisillä kustannuksilla.
– Määrittelimme nykyisen budjetin perusteella rahan, jonka maksamme yritykselle 10 vuodeksi. Katsomme tarjousten perusteella, mikä yhtiö tarjoaa rahalle parhaat palvelut, Nuuttila kertoo.
Hän painottaa, että kunta on huomioinut tässä tulevat tulorakenteen muutokset ja valtionosuuksien pienenemisen. Ratkaisu pysäyttää sote-kulujen nousun ja asukkaat saavat rahoillaan entistä parempaa palvelua, Nuuttila sanoo.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä