Satakunnassa ollaan valmiita sote-yhteistyöhön riippumatta valtakunnallisen uudistuksen etenemisestä. (Kuva: Ville Miettinen)

Satakunnan vapaaehtoinen sote-yhteistyö saa kannatusta siinäkin tapauksessa, että valtakunnallinen sote-uudistus kariutuisi. Satakunnassa ollaan valmiita siirtymään uuteen maakunnalliseen toimintamalliin jo vuoden 2018 alusta, jos 1.1.2019 voimaantulevaksi suunniteltu valtakunnallinen sote-lainsäädäntö jää toteutumatta.

Sata-Soten projektisuunnitelma esitellään ohjausryhmälle ensi toukokuun alkupuolella. Ohjausryhmä on määritellyt linjaukset mukana olevien kuntien ja kuntayhtymien yhteisestä toimintakulttuurista. Muun muassa menokasvua tai henkilöstön lisäämistä ei hyväksytä, tukipalvelut ja kehitysprojektit arvioidaan ja valmistellaan yhdessä. Samoin palvelurakenteen muutokset kuten mahdolliset ulkoistukset, sekä investoinnit arvioidaan yhdessä.

Kesäkuussa kunnat ja kuntayhtymät käsittelevät ehdotusta palvelurakenneuudistuksen toteuttamisesta. Uudistusprojektille palkataan päätoiminen vetäjä syksyllä 2016.

Sata-Soten valmistelussa ovat mukana kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä