Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuusto kokoontui keskiviikkona Savonlinnaan strategiatyöpajaan. (Kuva: Etelä-Savon hyvinvointialue)

Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuusto päätti keskiviikkona Savonlinnaan strategiatyöpajansa yhteydessä, että Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimeksi tulee Eloisa.

− Mehän olemme eloisia ihmisiä täällä. Nimi kuvastaa hyvin eteläsavolaista luonnetta, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen, kesk., sanoo hyvinvointialueen tiedotteessa.

Aluevaltuuston mukaan Eloisa on erottuva ja alueelle sopiva nimi, joka sointuu viralliseen Etelä-Savon hyvinvointialue -nimeen. Eloisan katsotaan myös luovan oikeanlaista kuvaa koko hyvinvointialueen toiminnasta ja sen asukkaista.

Kesällä järjestetyssä kyselyssä vain neljä prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hyvinvointialue ei tarvitse lempinimeä virallisen nimen rinnalle.

Mainos− Halusimme kunnioittaa alueemme asukkaiden mielipidettä valitsemalla alueelle lempinimen. Valittu lempinimi kuvastaa aluettamme uudistuvana, energisenä ja raikkaana toimijana, aivan kuten kyselyyn vastanneetkin olivat sen kokeneet, aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen, sd., sanoo.

Hyvinvointialue saa uuden visuaalisen ilmeensä lokakuussa.

− Ilmeestä on tulossa raikas ja muista hyvinvointialueista erottuva. Ilme myös sopii hyvin yhteen lempinimen, Eloisan, kanssa, hyvinvointialueen viestintäpäällikkö Suvi Sikstus kertoo.

Etelä-Savon hyvinvointialueen kumppanina nimen, ilmeen ja brändin kehittämisessä hyvinvointialueella on ollut mainostoimisto Luova Työmaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*