Pääministeri Alexander Stubbin johdolla kokoontuneet eduskuntapuolueet sopivat torstai-iltana, että sote-uudistuksen valmistelua jatketaan. Puolueiden pyrkimyksenä on saada korjattu malli valmiiksi tämän eduskunnan aikana, kertoo Helsingin Sanomat.

Perustuslakivaliokunta tyrmäsi sote-lakiesityksen torstaina antamassaan lausunnossa. Valiokunta edellyttää merkittäviä muutoksia sekä hallinto- että rahoitusmalliin, jotta uudistus voitaisiin käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.

Stubb totesi puolueiden kokoontumisen jälkeen, että sote-ratkaisua voidaan edistää neljän kriteerin kautta. Ensimmäinen kriteeri on se, että sote-uudistus on perustuslain mukainen. Toiseksi ratkaisun pitää vastata parlamentaarisen ohjausryhmän alkuperäisiä tavoitteita ja suosituksia. Kolmas kriteeri on se, että sote-uudistus kuroo umpeen kestävyysvajetta.

– Kriteeri numero neljä on se, että saamme tämän päätöksen tehtyä tämän hallituskauden aikana, Stubb sanoo Helsingin Sanomissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Olisiko viides voinut olla se, että uudistuksesta olisi odotettavissa jotain hyötyä ja tehoa ja valmistelu tehtäisiin aidosti eri vaihtoehtoja tarkastellen asiantuntijavalmisteluna. Mutta myönnetään, outo lähestymistapa olisi tällainen poliitikoille

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä