Hallituksen esitys kunnallisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta jakaa kuntapäättäjien mielipiteet, uutisoi Yle.

Esimerkiksi Tampereella, Vaasassa, Kuopiossa ja Espoossa kannatetaan uudistusta, joka rajaisi päivähoito-oikeutta lapsella, jonka toinen vanhempi on kotona.

– Esimerkiksi neljä tuntia päivässä olisi hyvä vaihtoehto, arvioi Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen Ylelle.

Jyväskylän varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Ahti Ruoppila puolestaan katsoo, että nykyistä hyvää järjestelmää ei pitäisi romuttaa.

Myös Turussa ja Helsingissä uudistusta vastustetaan.

Pääkaupunkiseudulla kunnat järjestävät päivähoitoa jälleen poikkeusjärjestelyillä. Tarpeen ja tarjonnan muutoksiin vaikuttavat mm. voimakas asuntorakentaminen ja myöhästyneet päiväkoti-investoinnit.

Yksityiset päiväkodit ovat apuna useilla alueilla. Helsingissä sai viime vuonna yksityisen hoidon tukea 3 000 lasta eli 12 prosenttia hoidossa olevista lapsista.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Lue myös:

Helsingin kaupunginhallitus vastustaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamista

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Olisi todella kiva kuulla miten subj.oikeuden rajoittamisen kannalla olevet kunnat ovat suunnitelleet päätöksen tuomien muutosten järjestämisen. Mediassa kun jatkuvasti vain toistetaan erilaisia kauhukuvia eikä saada kuulla mitään siitä miten asiaa kannattavat kunnat ovat asiaa pohtineet ja suunnitelleet. Eikö vanhemmilla ole oikeus saada tietoa prosessista eikä ainostaan yksipuolista vastustusta ja retoriikkaa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä