Suomen Yrittäjien mielestä eduskunnassa käsittelyssä olevaan sote-lakia tulisi viilata lisäämällä siihen velvollisuus edistää monipuolista tuotantorakennetta ja kehittää palvelumarkkinoita.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujalan mukaan tämä mahdollistaisi sekä julkisen että yksityisen sektorin palveluiden tuottamisen ja terveen kilpailun.

– Toimivan kilpailun kautta ihmiset saavat parempia palveluita ja verovaroja käytetään tehokkaammin, Kujala sanoo.

Kujala muistutti, että yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla, erityisesti sosiaalipalveluiden sektorilla, toimii paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä joissa työskentelee 60 000 ihmistä.

– Tällä työllä on valtavat vaikutukset kuntien elinvoimaisuuteen ja lähipalveluiden saatavuuteen.

Kujala muistuttaa, että sen jälkeen, kun terveydenhoitolaki siirsi ensihoidon järjestämisvastuun sairaanhoitopiireille kaksi vuotta sitten, noin 150 alan yritystä on lopettanut.

Tiistaina julkistetun Suomen Sairaankuljetusliiton ja Nordic Healthcare Groupin selvityksen mukaan yksityisten tuottama ensihoitopalvelu on 20 % halvempaa kuin julkisen sektorin tuottama palvelu.

Selvityksessä vertailtiin yksikkökohtaisia kustannuksia, ja se perustui yksityisille palveluntuottajille tehtyyn kyselyyn, sairaanhoitopiirien haastatteluihin, julkisiin lähteisiin sekä kaluston hankintapäätöksiin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä