Työkykyasioihin panostaminen kannattaa. Kunta-alalla työkyvyttömyyden aiheuttamat kustannukset ovat Kevan mukaan noin 2,2 miljardia vuosittain. Puolet kustannuksista on välillisiä ja puolet välittömiä.

Kevan laskelmien mukaan työkyvyttömyyden välittömät kustannukset ovat suurimmissa kaupungeissa keskimäärin 6,7 prosenttia palkoista. Euro onkin ollut hyvä konsultti, kun kuntaorganisaatioissa on viime vuosina pohdittu panostamista henkilöstöpolitiikkaan.

– Kunnissa on tehty erittäin paljon hyvää työtä työhyvinvoinnin tukemisessa ja työkyvyttömyyden ehkäisemisessä viime vuosina. Hyvin johdetussa organisaatiossa myös työhyvinvointi- ja työkykyasioita johdetaan, painottaa Kevan työelämäpalvelujen johtaja Pauli Forma.

Kunta- ja sote-kentän odotettavissa olevat muutokset aiheuttavat epävarmuutta henkilöstössä. Epävarmuus voi pahimmassa tapauksessa näkyä sairauspoissaolojen kasvuna.

– Huolta on syytä kantaa siitä, miten hyvä työelämää koskeva kehitys jatkuu ja miten työhyvinvointia ja työuria tuetaan esimerkiksi sote-uudistuksen aiheuttamassa myllerryksessä. Lähivuosien avainsana kaikessa työelämään liittyvässä julkisella sektorilla on muutos ja muutosjohtaminen, tiivistää Forma.

Lisää asiasta Kevan sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä