Kuntalaki rajaa hyvin tarkasti sen, mikä on luottamushenkilön asema rikoksissa, joiden epäillään tapahtuneen luottamustoimen ulkopuolella, Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä huomauttaa. Kuva: KHO

Julkisuudessa on ollut esillä Helsingissä sattunut ampumavälikohtaus, jonka perusteella muun muassa Yle on uutisoinut kansanedustaja Timo Vornasen olleen pidätettynä. Perussuomalaisia edustava Vornanen on myös Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen.

Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä huomauttaa, että on hyvä odottaa vielä virallisia tietoja koskien tapausta, johon edellä on viitattu.

– Poliisi ei ole vielä varmistanut epäillyn nimeä.

– Julkisuudessa asia on ollut, kaupunginjohtaja vastaa ja myöntää olevansa tietoinen, miten Vornasen roolista ja häneen kohdistuvista epäilyistä on jo julkaistu useita uutisia.

Varmasti asia herättää keskustelua, hän jatkaa.

– Kaupunginhallituksella on kokous tänään (29.4.) kello 14 ja siinä yhteydessä asia on varmasti epävirallisesti keskustelussa mukana.

Joensuun kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään kello 17.

Kaupunginjohtaja Jere Penttilä painottaa lain edellyttävän tällaisessa tilanteessa tarkkaa harkintaa ja varovaisuutta. Kaupunginjohtajan mukaan kaupungin valta on hyvin rajattua tilanteessa, jossa mahdollinen rikollinen menettely on tapahtunut luottamustoimen ulkopuolella.

Kuntalaissa säädetään toimivallasta koskien luottamustoimesta pidättämistä tilanteissa, joissa mahdollinen teko on tapahtunut luottamustoimen ulkopuolella.

– Jos saa ehdottoman tai ehdollisen pitemmän tuomion, voidaan erottaa luottamustoimesta, Penttilä nostaa esimerkkinä esiin.

Toisaalta juuri tässä tapauksessa Penttilä korostaa edelleen, että poliisi ei ole kertonut epäillyn nimeä koskien perjantaina aamuyöllä sattunutta ampumavälikohtausta.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*